10 Şubat 2013 Pazar

14 Aylık Bebeginizin Gelişimi

14 Aylık Bebeğiniz Şunları Yapabilir

Bu ay, bebeğinizin gelişimiyle ilgili endişeleriniz olabilir. Artan hareketi ve azalan iştahı yüzünden, size zayıflamış görünebilir. Bu normal bir durumdur ama endişeleniyorsanız doktorunuza danışın.
Yemeğini kendi yemek ister. Elleriyle yemek onun için çok heyecan vericidir. Giden birinin arkasından “bay bay” yapabilir.  

Bebeklerde Korku


Bebeğiniz bu aylarda daha önce rahatsız olmadığı çeşitli şeylere karşı korku geliştirebilir. Elektrik süpürgesinden korkabilir. Banyo yapmaktan hoşlanmayabilir.
Korktuğu şeylere karşı normal davranın ve korkuyu beslemeyin. Elektrik süpürgesi evin ortasında durabilir, onun için normalleşir ve yanına giderek korkusunu yener. Banyo yaparken bir süre şampuan ve başından su dökme aşamasını atlayabilirsiniz. Banyo zamanını köpükler ve oyuncaklarla eğlenceli hale getirin.

14 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Bu ay bebeğinize organları öğretmeye çalışın. “Ellerin nerede?”, “Evet burada!” ve alkış.
Ona uygun kaşık ve çatal alın. Kendini beslemesine izin verin.
Kağıt ve kalemi şimdiye dek vermediyseniz, mutlaka verin. Birlikte kitap okuyun, resimleri ilgisini çeker ve sayfaları çevirir. Küpleri dizin ve devirin, oyun bittiğinde hepsini kutusuna koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler

"Hayattaki göreviniz sevgiyi aramak değil, sevginin karşısına kurduğunuz engelleri aramak ve ortadan kaldırmaktır." Rumi

Her insanın duygu derinliğinde kendisinden az ya da çok gizlediği, içinde çocukluk dramından parçaların bulunduğu bir gizli odası vardır. ...