3 Mart 2013 Pazar

Emzirmek ve Beraber Uyumak Kısaca

 
Anne sütündeki az kalori nedeniyle bebekler gece sık sık emmek ister. Peki Anne sütü neden inek sütü ya diger sütler gibi yüksek kalorili değil hiç düşündünüz mü? Emziren anneler bebekleri ile aynı yatakta uyuyabilir. Biberonla beslenen bebekler ise ayrı yatakta ancak annesiyle aynı odada yatması güvenli olacaktır. Ancak içki, ya da sigara kullanan ebeveyn bebeğiyle uyumamalıdır. Bu konuda daha ayrıntılı yazmak lazım ancak bir annenin sorusu üzerine kısaca böyle yazma gereği duydum. Bebeğinizle birlikte bol Sütlü uykular :)
Görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Teşekkürler.Ayrı odalara ne zaman geçmek lazım??
    Eyüp mesela 16 aylık şu anda ve ben bri aya kadar kendi odama geçemyi düşünüyorum.Kimine göre 4 yaşına kimine göre 2 yaşına kadar aynı oda da kalmanın sakıncası yok ya sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili annemiz
      Bu konuda çok farklı görusler var.
      Aslında biraz çocugun durumu göz önunde bulundurarak karar verilmesi gereken bir sürec.

      Doğduğundan itibaren ebevynleri ile birlikte uyuyan çocuklar üç yaşından sonra aile yatağına daha az gelmeye başlar. Kendisini hazır hissettiğinde yatağında yatacaktır. Ancak kendi yatağında yatmazsa bu konuda teşvik edilmelidir.(Kaynak:bebek-ve-cocuklarin-uyku-sorunlarina-cozum-heather-welford)
      Bu konu ile ilgili Aletha Solter ın kitaplarını da size tavsiye ederim.
      Görüşmek üzere...

      Sil

teşekkürler

"Hayattaki göreviniz sevgiyi aramak değil, sevginin karşısına kurduğunuz engelleri aramak ve ortadan kaldırmaktır." Rumi

Her insanın duygu derinliğinde kendisinden az ya da çok gizlediği, içinde çocukluk dramından parçaların bulunduğu bir gizli odası vardır. ...